top of page

Violències 

 

Comissariat: Laia Ribas Valls

Artistes: Sara Berga i Passar de Llarg

Del 7 de novembre al 3 de desembre 2018

Cicle Microcomissariats. Mirada Pilot.

Sara Berga

Home Hard Sweet Home

Hoy Nadie Vive en Mi

El projecte de Home Hard Sweet Home (HHSH) es va iniciar l'any 2015 amb una convocatòria a les xarxes socials per tal de contactar amb supervivents d'abús sexual en la infància en entorn familiar. 

 

Aquest projecte parteix de la pròpia història de l’artista que va sofrir abusos sexuals en l’adolescència, durant 7 anys, per part d'un familiar. El seu cas no és únic: un de cada 5 nens a Europa pateix abusos sexuals i el 80% dels casos en en un entorn familiar.

 

És per aquest motiu que HHSH ha de servir no només com a una ajuda per a l’artista per a espressar allò viscut, sinó també per ajudar als altres i fer visible una situació que si no posem fre seguirà succeint.

 

El treball presentat a aquí són dues parts del projecte Home Hard Sweet Home.

La primera, una sèrie d'obres en punt de creu, amb l'estètica típica dels quadres decoratius per a casa. Cadascuna de les obres és una frase que va marcar la vida de la víctima, unes paraules escoltades a l’abusador/a. La primera obra mostra la seva pròpia frase: “M'has de correspondre com a dona”. La va escoltar del meu abusador als 17 anys, quatre anys després que comencessin els abusos. Ara en té 30. La Sara ha elaborat una peça per cada any que va mantenir en secret els abusos que estava patint.

 

La segona part, titulada Hoy ya nadie vive en mi, són una sèrie de fotografies exposades sobre planells lluminosos resultants d’una acció performática realitzada a una casa abandonada d'Altafulla. Aquesta acció és la narració de l'abús i de la superació del trauma a través de l'art. 

violències
violències
bottom of page