top of page

Projecte Pankhurst

Maleza

Comissariat: Alterdúo (Arianna Esposito i Marco Tondello)

Artistes: Itxaso Corral Arieta, Alba Garcia i Allué, Jessica Moroni i Paula Vicente Puigrós

Del 17 de febrer fins al 20 d'abril 2022

Cicle Microcomissariats. Projecte Pankhurst.

Maleza (del llatí malítia: malícia, maldat) remet a qualsevol espècie vegetal considerada indesitjada que creix lliurement a zones cultivades o entorns urbans. Malesa pretén defensar els sabers ancestrals vinculats a la terra, a les plantes ia les llavors, reivindicant la cura de l'ecosisitema i dels éssers vius com a gest feminista. Igual que aquelles plantes silvestres que originen esquerdes per obrir-se pas entre el ciment, es proposaran nous imaginaris que generin obertures en un sistema patriarcal que veu la dona i la natura igualment explotades.

Maleza és una exposició canviant, que muta amb el temps igual que els éssers vius que la constitueixen i que, per això, necessita una cura atenta i constant. Aquest procés pausat ens fa reconnectar amb els cicles naturals i vitals antitètics al ritme frenètic de la societat en què vivim.

Obres:

Malas hierbas // Jessica Moroni

La Caldera Les Corts // Itxaso Corral Arieta

Studio delle crepe i Sintonitzacions//  Paula Vicente Puigròs

De consistència inestable // Alba García i Allué

Sobre el comissariat:​

Alterdúo és un projecte de comissariat ideat per Arianna Esposito (Roma, 1993) i Marco Tondello (Padova, 1989). Els seus projectes i recerques sorgeixen del qüestionament de realitats actuals, prestant especial interès en aquelles emergents i marginals, amb la finalitat de construir xarxes i espais d'intersubjectivitat entre cultura i comunitat. Tots dos comparteixen l'interès en les pràctiques artístiques contemporànies i digitals, establint el seu treball a partir de dos eixos principals: el diàleg i el procés. El diàleg com a dispositiu de cura i pulsió cap a experiències col·laboratives no hegemòniques, i el procés com a acció constant on donar origen a altres possibles començaments. Com a duo, han comissariat l'exposició #internetflags d'Irma Marco a la galeria Espai Souvenir, han col·laborat amb L’Estruch de Sabadell en Dissonants, cicle de performance i tecnologia, presentat Entraña: Carne de mi carne de María Alcaide en el programa 1+1+1… del Loop Festival 2021 i han estat residents en Espronceda - Centre for Art and Culture de Barcelona curant l'exposició en horas bajas de Juan Antonio Cerezuela.

bottom of page